• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

A FEHU-L készülékek olyan helyiségek szellőztetésére lettek tervezve, ahol a levegőminőség biztosítása érdekében mesterséges szellőztetésre van szükség. Fő alkalmazási területük azok a 100÷300 m2 alapterületű helyiségek, műhelyek, üzemrészek, vagy intézmények, ahol az alapfűtés ki van építve, a helyiségekben folytatott tevékenység miatt azonban gépi szellőztetésre van szükség. Alkalmasak a készülékek továbbá olyan terek szellőztetésére, ahonnan a kellemetlen szagokat, gőzöket, dohányfüstöt kell elszívni, és egyidejűleg a levegő pótlásról kell gondoskodni. A készülékekbe jó hatásfokú hővisszanyerő van beépítve az elhasznált levegő hőtartalmának visszanyerésére annak visszakeverése nélkül. A készülékek 100% friss levegővel dolgoznak. A szekrények belső felülete hőszigetelő és hangelnyelő réteggel van ellátva, ezáltal a készülékek feltűnően alacsony zajszinttel üzemelnek. A légkezelők lapos kialakításúak, alulról kezelhető, lefelé nyíló kezelőajtókkal vannak ellátva. Ezáltal lehetséges a beépítésük födém alá, álmennyezet fölé, függesztett módon. A légkezelőket az alattuk elhelyezett alapgerendáknál fogva lehet emelni és mozgatni, illetve ezek a gerendák szolgálnak a tartószerkezethez való függesztésre is. A légkezelőket a vezérlő automatikával beszerelve, — ide értve az előszerelt, opcióként szállított 3 utú szabályzó szerelvényt is a hőcserélőkhöz —  szállítjuk, így a hálózatokhoz csatlakoztatás után a gép üzemkész. Ezzel a helyszíni szerelési és beüzemelési tevékenység jelentős része megtakarítható.

A FEHU-L készülékek alapkivitelben a következő fő szerelési egységet tartalmazzák:
– A szekrényrész alumínium vázszerkezettel és horganyzott acéllemez borítással készül, belül üvegselyem szövettel burkolt  ásványgyapot szigeteléssel, amely kiváló hőszigetelést és akusztikai csillapítást biztosít.
– Az elszívó és befúvó ventilátorok kompakt építésű, külső forgórészes egyfázisú motorral szerelt egységek. A gép két teljesen azonos ventilátort tartalmaz. A ventilátorok fordulatszáma frekvenciaváltóval szabályozható. A frekvenciaváltókat a ventilátorok EC motorjai beépítve tartalmazzák.
– Keresztáramú lemezes levegő-levegő hőcserélő, amely a hőfok szerinti értelmezéssel 60% körüli hatásfokkal képes a távozó levegő hőtartalmát a friss levegőnek átadni. Ez a hővisszanyerő típus mozgó elemet nem tartalmaz, csöndes, megbízható, tartós üzemet biztosít. A levegő szűrése esetén a tisztításra, a lamellák felületének lemosására is ritkán van szükség.
– A fűtő egység meleg vízzel üzemeltethető 2 soros lamellás hőcserélő. A fűtési teljesítmény 3 utú szeleppel 0-10 Voltos vezérlő jellel szabályozható. A készülékkel szállított szerelvények a szelepet és a keringető szivattyút is tartalmazzák.
– A levegő szűrésére a készülékbe belépés után, a hővisszanyerő előtt műszálas szűrőanyagú táskás szűrők vannak beépítve. A szűrők elpiszkolódása esetén a csere gyorsan és könnyen elvégezhető

1_312 FEHU-L kompakt alacsony légkezelők EC

FEHU A 12