• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 63/483-872
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

Termékek Épületgépész szakcégeknek Légkezelők Uszodai légkezelők FEHU-UH Építőelemes hőcsöves uszodai légkezelők

FEHU-UH_epitoelemes_hocsoves_uszodai_legkezelok

A légkezelés, klimatizálás különleges területei az uszodai alkalmazások. A magas páratartalmú közegek miatt a nedvességgel való gazdálkodás, a levegő szárítása, a rejtett hő visszanyerése nagyon fontos. Ehhez a területhez lehet sorolni más olyan alkalmazásokat is, ahol a magas belső hőmérséklet és páratartalom miatt a légkezelő kialakítása el kell, hogy térjen az általában szokásostól. Az uszodai alkalmazásnál nagy hangsúlyt kell helyezni az energiatakarékosságra.
Ezek miatt a körülmények miatt az uszodai alkalmazásokhoz összeállított gépek magas hatásfokú hővisszanyerőt kell, hogy tartalmazzanak és azok jó működéséhez a szokásosnál kisebb belső légsebességeket kell alkalmazni. A SOWOLU Kft által gyártott FEHU-U típusjelű uszodai légkezelők jellemző felhasználási területei a
– fedett uszodák
– gyógyfürdők
– termálfürdők
– balneoterápiás kezelők
– nagy páratartalmú technológiájú terek
– papíripari üzemek
– textilipari üzemek
– baromfi feldolgozók szellőzési, ködtelenítési igényeinek kielégítésére javasolt. A FEHU-U típusjelű berendezések típus összeállításait és azok méreteit a következő oldalak tartalmazzák. Egyedi esetekben mód van arra, hogy a gyártó cég mérnökeivel konzultálva egyedi méretek, funkciók, vagy megoldások alkalmazásával készüljön a berendezés. A FEHU-U sorozatú légkezelők extrudált alumínium profilokból készült vázzal, erre rögzített kettősfalú hő– és hangszigetelt panelekkel készülnek. A belső felületek megerősített epoxy bevonatos felületvédelemmel vannak ellátva. A szigetelésvastagságok a normál légkezelőkénél nagyobbak. A gépeket a szállítás és beszerelés igényei szerint szállítási egységekre bontva gyártják. A szállítási egységeket az építkezés helyszínén lehet egymáshoz szerelni.

A légkezelő hőcsöves hővisszanyerőt, valamint a párátlanításra és hűtésre használható hűtőgépet tartalmaz. A zsaluszerkezeten 0 és 100% közötti visszakeverési arány állítható be.
Funkciók:
– Hővisszanyerés
– Fűtés (melegvizes)
– Hűtés (max. 50% visszakeverésig)
– Levegő szűrése (G4)
– Visszakeverés (100%-ig)
– levegő szárítása (50 és 100% visszakeverés között)
– Fagyvédelmi bypass
– Hővisszanyerés részleges vagy teljes kikapcsolása átmeneti időben

FEHU-U-Uszodai-légkezelők1